"Nufarul Alb"

Cum va activa sanatoriul în condiţii de pandemie

Săptamăna aceasta SanatoriulNufărul Alb” și-a reluat activitatea.

Da, în conformitate cu hotărârea Consiliului de administrare a Sanatoriului „Nufărul Alb” SRL din 24.07.2020, în baza rezultatelor autoevaluării capacităţilor de a respecta măsurile de prevenire şi control a COVID-19, în urma evaluării riscului de infectare cu virusul conform cerinţelor incluse în Chestionarul aprobat de Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale Sanatoriul „Nufărul Alb” pe data de 27 iulie am primit primii pacienţi.

Cum va activa sanatoriul în condiţii de pandemie și ce măsuri au fost luate?

Au fost luate mai multe măsuri pentru prevenirea infectărilor, cum ar fi: vizitatorii vor fi întîmpinaţi la poarta Sanatoriului „Nufărul Alb” SRL de către asistentul medical, accsesul va avea loc conform listelor de înscriere, şi după fixarea temperaturii corpului; personale vor fi cazate câte o persoană în cameră, excepţie făcând doar rudele de gradul I, care, la cerere, vor fi cazaţi câte două persoane în cameră; toată perioada tratamentului clienţii nu vor părăsi teritoriul Sanatoriului „Nufărul Alb” SRL şi vor fi monitorizaţi zilnic de către medicul curant ş.a.

Ce trebuie să ştie vizitatorii, înainte de a sosi la Sanatoriu?

În primul rând, este necesar ca vizitatorii să contacteze telefonic sau prin email persoana responsabilă a Sanatoriului, pentru a primi toată consultaţia cu cerinţele elaborate şi a face o programare. Vor avea acces pe teritoriul Sanatoriului „Nufărul Alb” SRL doar persoanele cu înscriere prealabilă prin intermediul telefonului la numerele de telefon 0299 3 20 35, 0299 2 34 40, 068400099 şi poşta electronică [email protected].

Care sunt noile reguli pe timp de pandemie?

Persoanele care traversează frontiera de stat pe sensul de intrare în Republica Moldova și vin din țarile clasificate ca»zonă verde» nu vor fi obligati de a  respecta regimul de autoizolare de 14(paisprezece) zile și vor fi acceptate la tratamentul balnear cu prezentarea fișei balneosanatoriale (forma 072) valabilă 48 ore. În cazul când punctul de pornire este situat într-o țară clasificate ca»zonă verde», iar în timpul călătoriei a fost tranzitată țara clasificate ca «zonă roșie» , inclusiv tranzit aeroportului, atunci persoana este considerată ca venită din «zonă roșie», fiind obligată să respecte regimul de autoizoloare de 14 (paisrezece) zile.

Copiii pînă la 18 ani, persoanele cu hipertensiune arterială de gr. II şi III, diabet zaharat I şi II nu pot beneficia de tratament în Sanatoriul „Nufărul Alb” SRL.

Care sunt cerințele pe care trebuie să le respecte viziitatorii sanatoriului?

Pacienţii se prezintă, obligatoriu, cu :

  — fişa balneo sanatorială de la medicul de familie (forma 072),

  — buletinul de identitate,

 — mască de protecţie (în cazul măştilor din bumbac – 2 măşti în zi cu posibilitatea spălării şi călcării; în cazul măştilor de unică folosinţă – o mască la fiecare 2 ore),

Au fost sistate unele activităţi pentru perioada pandemiei?

Da, din cauza pericolului de infectare şi aglomerări, se aplică următoarele condiţii: măsurile culturale (concerte, dansuri etc.) sunt interzise pentru perioada stării de urgenţă în sănătatea publică; măsurile sportive (fotbalul, baschetul, voleiul, tenisul de masă, biliard, jocuri de table, şah etc.) sunt interzise pentru perioada stării de urgenţă în sănătatea publică; plimbările în aer liber se permit grupurilor care nu depăşesc 3 (trei) persoane.

Care sunt preţurile în Sanatoriul „Nufărul Alb”?

Sunt aprobate termenele de aflare în Sanatoriu şi preţurile, după cum urmează:

— în odaie dublă standard pentru 12 zile – 5950 lei, pentru 18 zile – 7550 lei;

— în odaie dublă standard plus pentru 12 zile-6360 lei, pentru 18 zile-7950 lei;

— în odaie singlă standard pentru 12 zile – 6350 lei, pentru 18 zile – 8200 lei;

— în  odaie singlă standard plus pentru 12 zile-6800 lei, pentru 18 zile-8750 lei.

Care este principiul tratamentului 12 zile şi 18 zile? Procedurile pentru 12 zile constituie 2/3 din procedurile pentru 18 zile?

Nu, pentru perioada de 12 zile numărul de proceduri este mai mare decât 2/3 din numărul procedurilor pentru 18 zile. Pentru fiecare termen de tratament (12 zile şi 18 zile) sunt elaborate schemele de tratament cu indicarea procedurilor şi numărului acestora. De aceea preţurile pentru 12 zile şi 18 zile diferă.