"Nufarul Alb"

COVID-19

 
R E G U L A M E N T

Elaborat pentru siguranţa vizitatorilor şi angajaţilor Sanatoriului “Nufărul Alb” SRL, în baza Hotărârilor nr. 20 din  10.07.2020,  nr. 61 din 09.09.2021, nr. 62 din 22.09.2021 a Comisiei Naţionale Extraordinare de Sănătate Publică, asigurând măsurile de prevenire şi control a infecţiei COVID – 19  pentru anul 2021 (începând cu 01.10.2021)

 

 1. Sosirea pe teritoriul Sanatoriului „Nufărul Alb” va avea loc în ziua înscrierii, între orele 800 – 1800 .
 2. Toată perioada tratamentului pacienţii vor fi monitorizaţi de către medicul curant, nu vor părăsi teritoriul Sanatoriului şi vor respecta Regulamentul intern de aflare pe teritoriul Sanatoriului „Nufărul Alb” SRL.
 3. Vor avea acces pe teritoriul Sanatoriului „Nufărul Alb” SRL doar beneficiarii biletelor de tratament conform graficului stabilit cu CNAS şi persoanele cu scopul de a procura bilete de tratament cu înscriere prealabilă prin intermediul telefonului la numerele de telefon 0299-3-20-35, 0299-2-34-40, 068400099 şi poşta electronică nufarul.alb@mail.ru
 4. Accesul pe teritoriul Sanatoriului va avea loc conform listelor de înscriere şi graficelor de intrare a biletelor de tratament, trecând printr-un triaj medical, cu efectuarea termometriei. Admiterea la tratament balneosanatorial va fi permisă în absenţa simptomelor de boală respiratorie.
 5. Pacienţii se prezintă, obligatoriu, cu :
 1. La sosire se completează o declaraţie pe propria răspundere pentru prevenirea şi combaterea cu CORONAVIRUS (Covid – 19).
 2. Persoanele, care în urma triajului nu au fost considerate cazuri suspecte, vor fi admise la tratament balneosanatorial şi cazate cu respectarea măsurilor şi condiţiilor conform Hotărârilor Comisiei Naţionale Extraordinare pentru Sănătate Publică. Cazare maxim 2 persoane în saloane (suprafaţă pentru un singur loc 6,0 m2).
 3. Copiii pînă la 14 ani, persoanele cu hipertensiune arterială de gr. III, diabet zaharat tip I nu pot beneficia de tratament în Sanatoriul „Nufărul Alb” SRL.
 4. Ziua de plecare este ultima zi a perioadei din biletul de tratament.
 5. Măsurile culturale (concerte, dansuri etc.), măsurile sportive (fotbalul, baschetul, voleiul, tenisul de masă, biliard, jocuri de table, şah etc.) vor fi permise în contextul stabilirii măsurilor de prevenire şi control al infecţiei COVID-19 după analiza evoluţiei situaţiei epidemiologice de către CNSP.
 6. Procedurile cu pericol de infectare prin aerosoli şi aglomerări sunt sistate pentru perioada pandemiei.
 7. Persoanele care traversează frontiera de stat pe sensul de intrare în Republica Moldova vor fi acceptate la tratamentul balnear cu prezentarea fişei balneo-sanatoriale (forma 072), completată conform cerinţelor aprobate prin ordinul Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale al Republicii Moldova şi cu respectarea măsurilor de prevenire şi control al infecţiei COVID-19 la traversarea frontierei de stat pe sensul de intrare în Republica Moldova în conformitate cu Hotărârile şi Deciziile Comisiei Naţionale Extraordinare de Sănătate Publică în vigoare la data intrării în
 8. În cazul semnelor suspecte de infecţie virală, pacientul se va adresa medicului curant sau la postul de gardă. După caz, pacientul este izolat până se ia decizia despre aflarea de mai departe a pacientului în Sanatoriu. Pacienţii suspecţi de COVID-19 sau agravarea stării sănătăţii, vor fi externaţi sub supravegherea medicului de familie de la locul de trai.
 9. Nerespectarea măsurilor de sănătate publică, expuse în prezentul Regulament constituie pericol pentru sănătatea publică şi va servi temei pentru externarea beneficiarului biletului de tratament.